• CDC
  • Heart Failure
  • Cardiovascular Clinical Consult
  • Adult Immunization
  • Hepatic Disease
  • Rare Disorders
  • Pediatric Immunization
  • Implementing The Topcon Ocular Telehealth Platform
  • Weight Management
  • Monkeypox
  • Guidelines
  • Men's Health
  • Psychiatry
  • Allergy
  • Nutrition
  • Women's Health
  • Cardiology
  • Substance Use
  • Pediatrics
  • Kidney Disease
  • Genetics
  • Complimentary & Alternative Medicine
  • Dermatology
  • Endocrinology
  • Oral Medicine
  • Otorhinolaryngologic Diseases
  • Pain
  • Gastrointestinal Disorders
  • Geriatrics
  • Infection
  • Musculoskeletal Disorders
  • Obesity
  • Rheumatology
  • Technology
  • Cancer
  • Nephrology
  • Anemia
  • Neurology
  • Pulmonology

Fibromyalgia Quiz for Primary Care Physicians

Article

How much do you know about fibromyalgia? Take our 12-question quiz to find out your fibromyalgia IQ. 

©Sebastian Kaulitzki/Shutterstock.com

Fibromyalgia is a controversial condition that many primary care physicians are tasked with diagnosing first, so brush-up on your fibromyalgia knowledge with our 12-question quiz. 

 

Question 1. 

Please click here for answer and next question.

Answer: A. 4 million1

 

Question 2. 

Please click here for answer and next question.

Answer: E. All of the above.1

 

Question 3. 

Please click here for answer and next question.

Answer: B. False. One in 20 patients in primary care may suffer from fibromyalgia.2

 

Question 4.

Please click here for answer and next question.

Answer: B. 46%3

 

Question 5.

Please click here for answer and next question.

Answer: A. True2

 

Question 6.

Please click here for answer and next question.

Answer: B. Fremanezumab (is a calcitonin gene-related peptide inhibitor for the prevention of migraine)

 

Question 7.

Please click here for answer and next question.

Answer: D. Tender point exam.4 Although it is useful in diagnosing fibromyalgia, tender point exam is no longer required per the 2010 ACR guidelines. 

 

Question 8. 

Please click here for answer and next question.

Answer: A. 2 years 

 

Question 9.

Please click here for answer and next question.

Answer: C. 3.5 office visits.3

 

Question 10.

Please click here for answer and next question.

Answer: B. 37%3

 

Question 11.

Please click here for answer and next question.

Answer: B. Pain. 69% of PCPs consider pain the most important symptom to address with an initial treatment plan.3

 

Question 12. 

Please click here for answer.

Answer: E. All of the above. 

This quiz is based on a slideshow that originally appeared on our partner website Rheumatology Network. Please click here to read the full slideshow.

References:

1. CDC. Fibromyalgia. Accessed July 2 2018 at: https://www.cdc.gov/arthritis/basics/fibromyalgia.htm

2. Higgs JB. Fibromyalgia in primary care. Prim Care Clin Office Pract. 2018;45:325-341.

3. Hadker N, Suchita G, Chandran AB, et al. Primary care physicians’ perceptions of the challenges and barriers in the timely diagnosis, treatment and management of fibromyalgia. Pain Res Manag 2011;16:440–444.

4. Wolfe F, Clauw DJ, Fitzcharles MA, et al. The American College of Rheumatology preliminary diagnostic criteria for fibromyalgia and measurement of symptom severity. Arthritis Care Res. 2010;62:600–610.

Related Videos
"Vaccination is More of a Marathon than a Sprint"
Vaccines are for Kids, Booster Fatigue, and Other Obstacles to Adult Immunization
Related Content
© 2024 MJH Life Sciences

All rights reserved.